Interactieve workshop: Mentale aspecten

Op dinsdag 20 november om 20.00 uur organiseren wij in samenwerking met het 'Netwerk Ouders Sporttalenten', een interactieve workshop 'Mentale aspecten' voor ouders van sporttalenten. De workshop vindt plaats in Topsportcentrum Rotterdam.
 

De workshop wordt gegeven door sportpsychologe Daniëlle van der Klein-Driesen, auteur 'GAS en REM in de sport'.

Als sportouder steek je veel tijd, geld en energie in de sport om je kind optimaal te begeleiden. Zo maak je de emoties die de wedstrijd en het vele trainen oproept van dichtbij mee. Plezier staat voorop wordt altijd gezegd. Tegelijkertijd zijn er in alle sporten ranking- en puntensystemen. Jonge sporters hebben dat snel door. Het draait om resultaat. Als je goed bent, mag je vaker trainen in de selectie en naar grotere wedstrijden.

In deze workshop neem je je eigen oudergedrag onder de loep en deel je ervaringen met andere ouders. In praktische werkvormen leer je hoe je samen met je kind een sterk team vormt.

Je kunt je aanmelden voor de workshop via de Facebookgroep van het 'Netwerk Ouders Sporttalenten'. Ben je nog geen lid van het netwerk, meld je dan nu aan!

Meld je hier aan

Waarom een netwerk voor ouders?
Als ouder van een sporttalent wordt veel van je gevraagd, terwijl je vaak geen ervaring hebt met het begeleiden van een sporttalent. Bij veel ouders leven hierdoor vragen als: hoe kan mijn kind topsport met school combineren? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Waar kan ik deze begeleiding vinden? Wat kost dit en hoe ga ik dit betalen?
 
Wat biedt het netwerk?
Het netwerk biedt een 'platform' voor ouders (van verschillende sporten) om elkaar te ontmoeten, en om ervaringen en tips uit te wisselen. Dit gebeurt via een 'besloten' Facebookgroep.
 
Daarnaast worden bijeenkomsten georganiseerd rond thema's die leven bij ouders. Hierbij zullen interessante gastsprekers worden uitgenodigd en is er ruimte om met andere ouders van gedachten te wisselen.

Meer informatie over Sportpsychologe Daniëlle van der Klein-Driesen