Interactieve workshop: Mentale aspecten

Gisteren vond deel 2 van de workshop ‘Mentale aspecten’ voor ouders van sporttalenten plaats. De workshop werd gegeven door sportpsychologe Daniëlle van der Klein-Driesen en organiseerden we samen met het Netwerk Ouders Sporttalenten.

Deel 1 van de workshop, in november, stond vooral in het teken van het creëren van bewustzijn bij ouders over de invloed die zij hebben op de mentale toestand van hun kind.

Dit keer werd aan de hand van concrete voorbeelden dieper ingegaan op hetgeen ouders in bepaalde situaties daadwerkelijk kunnen doen. Dit gebeurde op zeer interactieve wijze, waarbij de ouders veel aan het woord waren. Ook gingen ouders onderling in gesprek, aan de hand van een 'Mentale checklist'.

Ook geïnteresseerd in deze workshops? Word dan lid van de Facebookgroep van het 'Netwerk Ouders Sporttalenten'

Word lid

Waarom een netwerk voor ouders?
Als ouder van een sporttalent wordt veel van je gevraagd, terwijl je vaak geen ervaring hebt met het begeleiden van een sporttalent. Bij veel ouders leven hierdoor vragen als: hoe kan mijn kind topsport met school combineren? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Waar kan ik deze begeleiding vinden? Wat kost dit en hoe ga ik dit betalen?
 
Wat biedt het netwerk?
Het netwerk biedt een 'platform' voor ouders (van verschillende sporten) om elkaar te ontmoeten, en om ervaringen en tips uit te wisselen. Dit gebeurt via een 'besloten' Facebookgroep.
 
Daarnaast worden bijeenkomsten georganiseerd rond thema's die leven bij ouders. Hierbij zullen interessante gastsprekers worden uitgenodigd en is er ruimte om met andere ouders van gedachten te wisselen.

Meer informatie over Sportpsychologe Daniëlle van der Klein-Driesen

Ouder bijeenkomst.jpg