Is talent, het hebben van een afwijking?

Met deze uitdagende stelling kwamen talentvolle topsporters, ouders en hun coaches gisteren naar de boardroom van de Kuip. 

Onder leiding van Roel Swijnenburg, directeur van LENGG en onze partner in gezondheidsmanagement, en Gijs van Helvoort, prestatiecoach van De Talentenacademie, werden er prikkelende vragen gesteld om vanuit ieder zijn eigen situatie antwoord op die stelling te kunnen geven.


Rotterdam Topsport ondersteunt al jaren sporters binnen de 11 Regionale Trainingscentra (RTC’s) die Rotterdam als trainingsbasis hebben. Deze bijeenkomst is een manier om talenten iets mee te geven op weg naar hun droom. Roel en Gijs hielden de aanwezigen steeds de uitgangspunten ken jezelf, ken je talent, ken je droom en wat is je plan voor. De belangrijkste boodschap die de aanwezigen meekregen is dat het jouw eigen antwoorden zijn die je helpen om succesvol te zijn.

Uit de voorbeelden bleek dat veel wereldtoppers, in verschillende takken van sport, een ‘afwijking’ hebben en dat dat je juist bijzonder maakt en het verschil is ten opzichte van je concurrentie. Na anderhalf uur ging iedereen met de volgende boodschap naar huis:

Zorg goed voor je eigen basis en bepaal de stappen naar jouw droom.