Marieke Keijser en Ilse Paulis 3e bij de WK roeien

Op zondag 9 september begon het WK Roeien voor Marieke Keijser en Ilse Paulis met de heats in de lichtedubbeltwee. Na deze start was Keijser nog niet helemaal tevreden. "Het was een goed begin. Het moet zeker beter en het kan ook zeker beter", zegt de roeister tegenover RTV Rijnmond.
 

EdM7 web.jpg

De omstandigheden zijn niet optimaal. "Het water hier is best lastig. Er staat veel wind de afgelopen dagen. Dat geeft ons minder vertrouwen dan je wil. We moeten dat vertrouwen weer even terugvinden en daar hebben we tijdens de voorwedstrijd wel een stapje in gezet."

Ik denk dat we hier heel blij mee mogen zijn.
- AD, Marieke Keijser -

De halve finale die op donderdag volgde zorgde wel voor dat vertrouwen, ze kwamen in 7.05,620 als eerste over de finish en plaatsen zich dus voor de finale. Ilse Paulis: “Voor de buitenwereld waren we misschien de favoriet, maar in een finale begint iedereen op nul. Zo'n halve finale zegt dan niks.''

EdM15.jpg
EdM4 web.jpg

De finale werd afgelopen zaterdag geroeid, de Roemeense vrouwen leidde de wedstrijd van start tot finish en waren buiten bereik van de Nederlandse vrouwen. Paulis en Keijser roeiden de hele race in hun eigen tempo en haalden in de laatste 500 meter de Britse boot in, de Amerikaanse boot bleef op 26 honderdsten van een seconden voor, wat voor de dames resulteerden in een bronzen medaille.

Het maakt ons nog hongeriger naar goud.
- De Volkskrant, Ilse Paulis -

EdM2 web.jpg