Rotterdam het strijdtoneel van de clash tussen tennisgeneraties

Elk jaar kijkt de tenniswereld in februari naar Rotterdam voor het eerste ATP-500 toernooi van het jaar. Het ABN AMRO World Tennis Tournament kende in de 47e editie een slotstuk tussen twee generaties. Het 19-jarige Canadese toptalent Félix Auger-Aliassime nam het op tegen de 33-jarige Fransman Gaël Monfils. De ervaring van de veertien jaar oudere Monfils, titelverdediger in Rotterdam en op jacht naar zijn 10e ATP-titel, stond in groot contrast met zijn jonge opponent die nog wachtte op zijn eerste toernooizege. Het was Monfils die uiteindelijk aan het langste eind trok: met 6-2 6-4 prolongeerde hij zijn titel in de Maasstad.

Het is tekenend voor het evenement in Rotterdam Ahoy. Toernooidirecteur Richard Krajicek geeft aanstormend talent graag de kans om zich op het hoogste podium te meten met gevestigde namen. Zo kregen in het verleden jonkies als Roger Federer, Alexander Zverev en dit jaar ook Jannick Sinner een wildcard voor ‘Rotterdam’. Een geste waar hij veel waardering voor krijgt van spelers die deze kans maar al te graag aangrijpen.

Het grootste tennisevenement van Nederland blijft onverminderd populair bij het publiek. Net als de jaren hiervoor zagen ook deze editie meer dan 100.000 bezoekers de tennissterren van nu. Ook op het gebied van business geniet het ABN AMRO WTT populariteit met zo’n 55.000 zakelijke bezoekers.

HK200216-1036.jpg

Het tennis bleef niet alleen beperkt tot Rotterdam Ahoy. Ook in de stad was veel te beleven en te bekijken van het evenement. In de populaire rijdende (!) RotterTram vond op vrijdagavond voor het toernooi de loting plaats. Daarnaast werd de Erasmusbrug verlicht, kon je op een miniveld tennissen in de Markthal en stond de megatennisbal weer gepositioneerd op het stationsplein voor Rotterdam Centraal.

Het evenement was ook voor ons een belangrijk moment om relaties uit ons netwerk te ontvangen in onze hospitality ruimte. De hele week kwamen partners, bonden, verenigingen en topsporters langs om enerzijds te genieten van de topsport en anderzijds onze zakelijke wensen en mogelijkheden te bespreken. 

Daarnaast ondertekenden we met onze topsportverenigingen en regionale trainingscentra de samenwerking voor 2020. 

Lees meer over deze ondertekeningen

Sport Awards Rotterdam-Rijnmond
Op maandag 10 februari vonden de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2019 plaats tijdens het evenement. De awards werden uitgereikt in de categorieën sportvrouw, sportman, sportcoach, sportploeg, sportvrijwilliger, leukste kluppie en sporttalent. Ook werd de ‘Meer dan Sport’ award uitgereikt. Wethouder Sport Sven de Langen reikte de award uit aan de Sportvrijwilliger.

Lees meer over de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond