Verlangen naar het echte werk

Melainca Tuinfort is inmiddels wel klaar met corona en de beperkingen die ermee samenhangen. “Ik mag wel weer naar de sportschool en kan trainen, maar het echte werk is nog niet terug. Ik blijf positief maar zonder wedstrijden of duidelijkheid over de kwalificatie kun je niet met een doel trainen.”

In 2016 won de 30-jarige Paralympisch atlete van Surinaamse afkomst in Rio een bronzen medaille bij aangepast bankdrukken. Dat succes smaakt naar meer. Ze is erop gebrand die prestatie in Tokyo te verbeteren.
 
Gericht trainen
Ze moet zich nog wel kwalificeren. Hoe dat traject er nu uitziet, is nog niet bekend. ‘We weten ook nog niets over wedstrijden. Daardoor is het trainingsprogramma er nu vooral op gericht op onderhouden en beter worden. Pas als de eerste wedstrijd gepland staat, kan ik daar gericht op gaan trainen.”

“Na de zomer hebben we overleg met de bondscoach. Als dan nog niets bekend is, gaan we als Nederland om duidelijkheid vragen aan de wereldbond. We hebben hen nu tijd gegeven om alles op orde te krijgen en te organiseren.”
 
Afstuderen
Ook al zijn er geen wedstrijden, toch heeft Melaica het razenddruk. “Ik ben eigenlijk met te veel dingen bezig: naast werken en trainen ben ik ook aan het afstuderen. Na de vakantie ben ik klaar.” Ze studeert Fiscaal Recht en Economie. Afstuderen doet ze bij haar werkgever, accountants- en belastingadvieskantoor BDO, één van de Supporters van Rotterdam Topsport.
 
Begin dit jaar maakte Mamascreen een video over Melaica, toen nog niet bekend was dat de Paralympische Spelen zouden worden uitgesteld. 

Tekst: Martin Dekker