Wilfried de Jong ontvangt Award op SportFilmFestival Rotterdam

SPORTFILMFESTIVAL VAN START MET UITVERKOCHTE OPENINGSAVOND

Gisteravond was de feestelijke opening van het SportFilmFestival Rotterdam op het ss Rotterdam. Tijdens de uitverkochte openingsavond ontving Wilfried de Jong voor zijn verdienste voor het SportFilmFestival Rotterdam de Award FICTS Guirlande d’Honneur. 

Het SportFilmFestival Rotterdam bestaat vijf jaar en vanaf het begin brengt Wilfried de Jong, als ambassadeur van het SportFilmFestival, sport en cultuur bij elkaar op zijn eigen excentrieke wijze. Tijdens de opening waarin Wilfried de Jong in gesprek ging met onder andere Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport, Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport en artistiek leider Dave Andriese werd hij verrast met de Award. "Ik ben goed voor de gek gehouden! Bedankt!", aldus Wilfried de Jong.  
 
De uitverkochte avond met openingsfilm Wonderful Losers was een feestelijke start van het festival. Bram Crols, de filmmaker van Wonderful Losers was ook aanwezig om over zijn film te praten: "ik ben trots dat mijn film op dit mooie en bijzondere festival mag draaien."
 
Aankomende dagen zijn nog 33 sportfilms en documentaires te zien. Hans den Oudendammer tipt de film John McEnroe: In The Realm Of Perfection: "als tennisliefhebber zie ik graag de film van John McEnroe op het grote scherm. Sport en emotie horen bij elkaar en John McEnroe heeft dat in zich". Waarop Dave Andriese zijn tip deelt: Irina op zaterdagavond 13 april. "Zij voert op dictatoriale wijze de ritmische turnploeg van Rusland aan. De meiden zijn doodsbang voor Irina, maar zien haar ook als een moeder. Een intrigerende docu", verteld Dave.
 
Daarnaast zijn er verschillende culturele side-events met vanavond, donderdag 11 april, de opening van het Olympisch pop-up museum van NOC*NSF. Het pop-up museum met o.a. de trui van Hennie Kuiper die hij droeg tijdens de Tour de France in 1976 kent zijn primeur.
 
Het SportFilmFestival duurt tot en met zondag 14 april. Meer informatie en tickets via: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl
 
Het SportFilmFestival Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Topsport en wordt georganiseerd door sportmarketingbureau SportVibes. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete festivaloverzicht op www.rotterdamfestivals.nl

 

Bron: BEELD31