Melaica Tuinfort: "Ik hoop op een wonder!"

Drie maanden geleden won ik zilver en brons op het EK in Berck-sur-Mer. Daar ben ik nog steeds super blij mee! Sowieso ben ik heel dankbaar dat ik aan deze wedstrijd kon deelnemen, want de weg ernaartoe was heel vermoeiend en onzeker. Zoals je weet had ik een crowdfunding opgezet om deel te nemen aan dit EK. Dank aan iedereen die op wat voor manier dan ook mijn actie heeft gedeeld of een bedrag heeft gedoneerd.

Zaterdag 25 augustus was het precies twee jaar voor de Spelen van Tokio. En op 15 september is het precies twee jaar geleden dat ik mijn bronzen medaille won op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Een moment dat mij eeuwig zal bijblijven. Zo’n moment wil ik nog een keer beleven, liefst met een gouden medaille.

Zo’n moment wil ik nog een keer beleven, liefst met een gouden medaille op de Paralympische Spelen.
- Melaica Tuinfort -
20180524_184010-web.jpg

Een steeds betere versie van mezelf
Na het succesvolle EK in Berck-sur-Mer nam ik twee weken rust en daarna heb ik een nieuwe planning gemaakt met mijn coach. Ons doel is sterker worden en wedstrijdtechniek verbeteren. Gedurende de hete zomerweken viel het echt niet mee om te trainen. Gelukkig train ik altijd in de ochtend en daardoor had ik iets minder last van de warmte. Ik ben goed op schema met mijn trainingen. Ik vind het nog altijd leuk om mezelf uit te dagen om het beste uit mezelf te halen. Zodat ik steeds een betere versie ben van mezelf en dat ook op wedstrijden kan laten zien.

In oktober begin ik met een nieuw wedstrijdprogramma. Begin februari heb ik mijn eerste World Cup in Dubai en daarna nog een World Cup in Hongarije. Deze twee World Cups zijn mijn voorbereidingen op het WK in Astana (Kazachstan), in juli 2019. De komende periode ga ik me helemaal richten op deze wedstrijden, die ook de belangrijkste wedstrijden zijn voor de hele kwalificatie voor Tokio. Op 31 december 2019 worden de voorlopige kwalificatieplaatsen bekendgemaakt. Mijn doel is om dan gelijk goed op de ranking te staan, zodat ik die plek alleen maar hoef te verdedigen tot aan de Spelen.
 
Financieel
Het is heel duidelijk wat er allemaal moet gebeuren om mij te kunnen plaatsen voor de Spelen van Tokio. Maar helaas is het financiële plaatje nog niet helemaal helder. Ik weet het even niet meer. Ik zit met mijn handen in mijn haar… Het is mij nog niet gelukt om een sponsor te vinden. Tot oktober kan ik actief trainen, maar daarna kan ik me dat niet meer veroorloven. Gedurende de zomer heb ik wat kunnen sparen, omdat ik geen studiekosten had. Maar volgende week begint het nieuwe schooljaar weer, en dan kan ik niet meer sparen om mijn sportkosten te dekken. Ik ben al geruime tijd bezig om sponsoren binnen te halen, maar helaas kreeg ik steeds teleurstellende berichten: ze steunen al sporters en zijn niet van plan om uit te breiden. Van sommige bedrijven heb ik niet eens een reactie ontvangen.

Opgeven?
Ik ben geen opgever, maar als er binnen een maand geen verandering komt in mijn situatie, moet ik helaas onder ogen zien dat er geen Tokio zal zijn voor mij. Dat vind ik heel erg jammer, want ik heb de afgelopen jaren, maanden en weken hard getraind om te zijn waar ik nu ben. Om er op zo’n manier afscheid van te nemen doet mij zeer pijn. Nu hoop ik alleen maar op een wonder.

Help je me?

FB_IMG_1527654267043 - Vermelding Foto World Para powerlifting .jpg
Steun Melaica via haar crowdfundingFacebookpagina Melaica Tuinfort