EK-kwalificatie Lange Mannen wordt verplaatst

De EK-kwalificatie die het Nederlands mannenteam van 15 tot en met 17 januari 2021 in Topsportcentrum Rotterdam zou spelen kan geen doorgang vinden vanwege de in Nederland geldende coronamaatregelen. De driekamp met Zweden en Kroatië zal hoogstwaarschijnlijk naar mei 2021 worden verplaatst.

De Nederlandse mannen zijn ingedeeld in Poule A van de EK-kwalificatie voor het Europees kampioenschap dat in augustus en september wordt gespeeld in Polen, Tsjechië, Estland en Finland. Oranje is ingedeeld bij Kroatië en Zweden. De nummer 1 van de poule plaatst zich automatisch voor het eindtoernooi, de nummer 2 maakt kans op plaatsing als die bij de beste vijf hoort van de zeven poules.
 
Het is de tweede keer dat de EK-kwalificatie wordt uitgesteld vanwege corona. Oorspronkelijk zouden de kwalificatiewedstrijden al in augustus en september van dit jaar worden gespeeld middels uit- en thuiswedstrijden. Nu volgt een tweede uitstel naar waarschijnlijk mei. De Nevobo is hierover nog in onderhandeling. Over de specifieke speeldata en -locatie is nu nog niets bekend.
 
Het eerste toernooi voor de EKK dat van 8 tot en met 10 januari in Kroatië zou worden gespeeld, is ook verzet. Hier is nog geen nieuwe datum voor bekend.