Curaçao Neptunus prolongeert Europa Cup titel!

Curaçao Neptunus heeft zondag voor eigen publiek de Europa Cup honkbal titel weten te prolongeren. In het Neptunus Familiestadion won het met 5-0 van A.S.D Rimini uit Italië. 

Dwayne Kemp, infielder en slagman van Neptunus en hero van Rotterdam Topsport, maakte deel uit van het succes team. Kemp: “Het is altijd mooi om voor eigen publiek te winnen. Ik ben een echte Rotterdammer en speel al heel lang voor Neptunus. We wilden heel graag voor eigen publiek winnen. Het publiek geeft een extra stimulans, ze blijven maar voor je juichen en je naam schreeuwen.”
 
Volgens Kemp speelde Neptunus zo goed als een foutloos toernooi en was het een echte teamprestatie. Waar normaal gesproken gerekend kon worden op de vaste slagkrachten, werd nu iedereen meegenomen in een goede flow. “Je ziet ook dat Darryl Collins, een 16-jarige Rotterdamse jongen, in de finale 2 honkslagen slaat. Dat is erg knap, zeker gezien het feit dat dit zijn eerste Europa Cup is. Verder is het heel knap dat Shaldimar Daantji en Quintin de Cuba in de finale allebei een homerun slaan. Zo zag je een soort van flow ontstaan waar het hele team in kwam. Pitchers gooiden goed, catchers waren goed, het veldwerk ging goed en de slagmannen sloegen goed. Het was een echt teamprestatie.”, zegt Kemp.

Ik heb altijd het gevoel dat als ik op de honken kom, we ook gaan winnen.
- Dwayne Kemp -

Over zijn eigen prestaties zegt hij: ”Het is altijd belangrijk als een slagman op de honken komt, dat geeft een boost aan het team. Iedere slagman die daarna komt wil dan ook op de honken komen. Ik heb altijd het gevoel dat als ik op de honken kom, we ook gaan winnen. In de finale sloeg ik een tweehonkslag en 2 enkele honkslagen, dat is lekker.”
 
Het hoogtepunt van het toernooi van Dwayne Kemp was de finale. “Alles uit mezelf kunnen halen in de finale en daarin pieken. Het is fijn als dat lukt in de finale. Daarnaast was ook mijn homerun in de wedstrijd tegen Draci Brno een hoogtepunt.”
 
Na afloop moest de titel natuurlijk gevierd worden. Zo ging het team van Neptunus met z’n allen uit eten om daarna de sportsbar in te duiken. Toch kon de overwinning niet lang gevierd worden want maandag moest er alweer getraind worden en sommige spelers moesten gewoon weer aan het werk. Zo vertelde Kemp dat ze even genieten van de overwinning maar de knop wel weer snel omgaat. “We weten dat de Europa Cup de eerste prijs van het seizoen is. We focussen ons eerst op die prijs en daarna gaat de focus weer op de landstitel.” Donderdag staat alweer de volgende wedstrijd te wachten voor Neptunus in de competitie. Hierin nemen ze het op tegen Hoofddorp Pioniers.

XZEQ9699.JPG