Dirk Kuyt krijgt stoeptegel in ‘Walk of Fame’

Dirk Kuyt zal sinds gisteren te bewonderen zijn tussen diverse nationale en internationale beroemdheden tussen Zuidplein en Ahoy. De 36-jarige Katwijker heeft zijn eigen stoeptegel in de zogenoemde Walk of Fame. Op de stoeptegel is de handafdruk van Kuyt te zien en ook zijn naam, rugnummer (7) en datum (19 september 2017) zijn terug te vinden op de tegel.

 

 

Dirk Kuyt is hiermee de eerste sinds tien jaar die een eigen stoeptegel krijgt. De euforie die ontstond na het behaalde kampioenschap van Feyenoord was de aanleiding voor een nieuwe start voor deze Walk of Fame. ‘’Het is de bedoeling om vanaf nu drie tot zes nieuwe tegels per jaar aan de collectie toe te voegen’’ zei Klaas Hoogerwerf, voorzitter van Stichting Walk of Fame, in het AD. De Walk of Fame telt momenteel zestig tegels.
 
Voor de organisatie die achter de Walk of Fame zit was het duidelijk: ‘’De voornaamste reden om Kuyt te vereren is vanwege zijn aimabele karakter en maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast was heeft hij echt iets losgemaakt in de harten van vele Nederlanders en een uniek saamhorigheidsgevoel teweeg gebracht’’.

(Foto met dank aan Rijnmond).