‘Founding Father’ Rotterdam Topsport ondersteunt nog zeker 3 jaar het Sport Film Festival Rotterdam

Sport Film festival Rotterdam en Rotterdam Topsport hebben recentelijk een 3-jarige overeenkomst getekend. Met deze verbintenis kan het Sport Film Festival Rotterdam de komende jaren rekenen op de ondersteuning van haar 'founding father' Rotterdam Topsport, onder meer in de inhoudelijke programmering en de aansluiting met de Rotterdamse topsportwereld.

 

Het SFFR behoort tot de beste filmfestivals op sportgebied in de wereld. Duizenden liefhebbers bezoeken jaarlijks dit evenement.

De grote diversiteit in programmering maken het voor iedere sportliefhebber een must om naartoe te gaan. We kijken uit naar de samenwerking voor de komende 3 edities.

- Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport

Ronald Blom, bestuurslid van het Sport Film Festival Rotterdam, over de samenwerking: "De samenwerking met Rotterdam Topsport is van cruciaal belang voor het bestaan en de kwaliteit van het Sport Film Festival Rotterdam. Zo kunnen we een aansprekende Olympische programmering realiseren, netwerken in de stad Rotterdam verbinden aan het festival en topsporters en experts inhoudelijke bijdragen laten leveren."

Het Sport Film Festival Rotterdam 2020 is een 4-daags sportfilmfestival dat van 15 tot en met 18 april voor de 6e keer plaatsvindt. Het festival kenmerkt zich door een kwalitatief hoogwaardig filmprogramma, prestigieuze award shows, verdiepende en verbindende talkshows en een passende randprogrammering. De locatie van het Sport Film Festival Rotterdam 2020 is voor de derde achtereenvolgende keer LantarenVenster op de Kop van Zuid in Rotterdam. 

Tijdens de SFFR Awards Show worden juryprijzen uitgereikt aan de winnaars van de beste lange sportfilm, de beste korte sportfilm, de beste regisseur, de beste cinematografie en de beste 'world cinema' sportfilm. Tevens zijn er de speciale juryprijs, de Sport & Society Award en de Guirlande d'Honneur, die in samenwerking met Federation Internationale Cinema Television Sportifs (FICTS) wordt uitgereikt. De internationale jury bestaat uit juryvoorzitter Ben Holman (VK), Mario Melchiot (USA) en Jamillah van der Hulst (NED).

Rotterdam Topsport is de ‘founding father’ van het Sport Film Festival Rotterdam. In 2015 organiseerde Rotterdam Topsport, ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum, met succes de eerste editie van het Sport Film Festival Rotterdam. In de jaren daarop bleef zij, in samenwerking met partners, verantwoordelijk voor de organisatie van het festival. Vanaf 2020 is de organisatie volledig in handen van Stichting Sportfilm Promotie. 

Lees hier meer over het Sport Film Festival RotterdamOfficiële website van het SFFRTickets voor het SFFR