‘Ik heb geleerd om te gaan met tegenslagen’

Haar leven had er nu heel anders uit moeten zien, zegt Marieke Keijser. ,,Na de Olympische Spelen zou ik terugverhuizen naar Rotterdam en mijn studie aan de Erasmus Universiteit oppakken. Dat moet, nu de Spelen zijn uitgesteld, nog even wachten. 

Roeier in de lichte dubbeltwee
Studeert Health Policy Management
Won onder meer twee keer goud op het WK lichte skiff onder 23 en twee keer goud op het EK Roeien, lichte dubbeltwee
Geboren en getogen in Rotterdam, woont in Amsterdam

,,Om me perfect voor te kunnen bereiken op de Spelen, verhuisde ik twee jaar geleden naar Amsterdam omdat daar het olympisch trainingscentrum van de roeibond zit. Het is nog steeds lastig, ik ben zo’n Rotterdam-fan... Leuke anekdote: vlak voor mijn verhuizing moest ik mijn paspoort verlengen en dat wilde ik per se nog in Rotterdam doen. De burgemeester van Amsterdam in mijn paspoort, dat kan niet.

,,Toen corona toesloeg, lag ik met mijn partner Ilse Paulis goed op schema. Nederland ging in lockdown, maar de Spelen waren nog niet afgelast. Ik bleef daarom trainen, al werkt mijn moeder in het Maasstad Ziekenhuis en hoorde ik van haar hoe ernstig de situatie was. Het was grensgedrag. Toen Tokio niet doorging, voelde ik ondanks alle teleurstelling ook opluchting. Nu kon ik me aan de regels houden.

Die plak ja... én genieten van de weg ernaartoe.
- Marieke Keijser -

​,,Het werd een bijzondere periode. Er was tijd om te fietsen met mijn huisgenoten en klusjes in huis aan te pakken. Ook haalde ik dertig studiepunten, daar had ik anders geen tijd voor gehad. ,,Die periode heeft me sterker gemaakt. Ik heb geleerd dat ik kan omgaan met tegenslagen. Ik kan, ook als er veel gebeurt, doorgaan. Afgelopen oktober wonnen we goud op het EK. Die plak is het doel op de Spelen ja, én ik wil genieten van de weg ernaartoe.’’

Bron: AD Bijlage 'Sport in Rotterdam' - 5 januari 2021
Tekst: Suzanne Eijgenraam / Foto: Bart Hoogveld

WhatsApp Image 2021-01-18 at 09.24.40.jpeg