Interactieve workshop: Managen Loopbaan Kind

Op maandag 25 november om 20:00 uur organiseert het ‘Netwerk Ouders Sporttalenten’, in samenwerking met Rotterdam Topsport, wederom een interactieve workshop. Dit keer is het thema ‘Hoe manage ik de sportloopbaan van mijn kind’.

De workshop wordt gegeven door ex-topatlete en Chef de Mission EYOF Marjan Olyslager en vindt plaats in Topsportcentrum Rotterdam.
 
Tijdens de workshop zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Zakelijk management: contracten, sponsoring, nationaal team
  • Kosten topsport: gezinsbegroting, prioritering, gezin als geheel
  • Tijdsinvestering: verhouding gezinstijd/werktijd - sport, omgeving
  • Balans school/sport: relatie docenten, invulling vakantie, rol diploma
  • Communicatie: school/bond, onderlinge rolverdeling, partnerschap

Daarnaast is er natuurlijk ook volop ruimte voor jullie eigen vragen en het delen van ervaringen met andere ouders.

Je kunt je aanmelden voor de workshop via de Facebookgroep van het 'Netwerk Ouders Sporttalenten'. Ben je nog geen lid van het netwerk, meld je dan nu aan!

Meld je hier aan

Waarom een netwerk voor ouders?
Als ouder van een sporttalent wordt veel van je gevraagd, terwijl je vaak geen ervaring hebt met het begeleiden van een sporttalent. Bij veel ouders leven hierdoor vragen als: hoe kan mijn kind topsport met school combineren? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Waar kan ik deze begeleiding vinden? Wat kost dit en hoe ga ik dit betalen?
 
Wat biedt het netwerk?
Het netwerk biedt een 'platform' voor ouders (van verschillende sporten) om elkaar te ontmoeten, en om ervaringen en tips uit te wisselen. Dit gebeurt via een 'besloten' Facebookgroep.
 
Daarnaast worden bijeenkomsten georganiseerd rond thema's die leven bij ouders. Hierbij zullen interessante gastsprekers worden uitgenodigd en is er ruimte om met andere ouders van gedachten te wisselen.