Sponsor Meeting Online valt goed in de smaak

Onze partners ontmoeten elkaar tegenwoordig achter een beeldscherm. Maandag 8 juni stond de sponsormeeting in het teken van personeel. Toproeier Jasper Tissen, Tatiana van Rijswijk van InnerVida, Lisanne Boeser van Schouten Zekerheid en Roel Swijnenburg van LENGG gingen onder leiding van Peter Schuiten met elkaar in gesprek over de personele gevolgen van de coronacrisis. Vooraf ontvingen alle deelnemers een heerlijke lunchbox van Delibert.

Gastheer Peter Blangé verwelkomde Jasper Tissen, de toproeier uit de Holland Acht van TeamNL is één van de 50 topsporters van het project 010 op weg naar Tokyo. Het trainen is inmiddels weer opgestart. Door vaste duo’s samen te laten reizen en sporten voorkomen ze onnodig contact met anderen. Na 2 maanden niet in de boot te hebben gezeten voelde de topsporter na de eerste training in de boot weer hoe goed hij het kan en hoe leuk het is!

Tatiana van Rijswijk, founding mother van InnerVida, lichtte haar onderzoek naar werkgeluk toe. Na coronatijd heeft 17% van de deelnemers aan het onderzoek aangegeven thuis te willen blijven werken. Maar liefst 76% van de medewerkers mist het fysieke contact met hun collega’s. Het digitaal werken is kennelijk niet voor iedereen zaligmakend. Het menselijke aspect speelt een grotere rol. Iedere manager zou aan zijn medewerker de vraag moeten stellen: “Wat heb jij nou nodig?”

Roel Swijnenburg van LENGG hield een pleidooi voor de “stille medewerker”, de mensen waar je geen of weinig contact mee hebt. Juist deze medewerkers verdienen de aandacht in een omgeving die niet langer als veilig en vertrouwd wordt ervaren. Ook verwacht hij in de branches waar de grootste klappen vallen dat mensen bang zijn voor hun baan en zich minder snel ziek zullen melden. 

Lisanne Boeser is in het dagelijks leven actief als consultant Employee Benefits bij Schouten Zekerheid. Zij gaf aan dat de crisis zorgt voor een tweedeling in branches: wel en niet succesvol in deze onzekere periode. Daarbij zijn de arbeidsvoorwaarden altijd leidend. Lisanne en haar collega’s adviseren bedrijven die het nu zwaar hebben, bij het voorkomen van vervolgproblemen bij het opstarten na corona. 

Alle deelnemers kregen de mogelijkheid om hun onderwerpen nader toe te lichten en Peter Blangé benadrukte in deze context juist om te focussen op wat wel kan. Peter Blangé: "Dat geeft verrassende resultaten en houdt ons qua werkgeluk op de been." 

Met de topsportauto’s van Kalfsbeek BMW/MINI waren de lunchboxen ruim op tijd bij de partners.

ad79e250-52c6-417e-ba16-c4461c60d58e.JPG