Topsporters en belastingheffing

Als topsporter ben je dag in, dag uit bezig met sport. Je zet alles opzij om jouw doelen te bereiken. Alles wat je afleidt van het leveren van topprestaties, vormt een last. Belastingheffing is daar ook een voorbeeld van. Toch krijg je als topsporter met belastingheffing te maken en is het van belang aandacht te besteden aan jouw belastingpositie. Waar dien je belasting af te dragen, hoeveel dien je af te dragen en, niet onbelangrijk, waar heb je recht op?
 

IMG_0318.jpg

BDO ondersteunt topsporters
Vanavond is in samenwerking met de Topsportdesk van BDO een bijeenkomst georganiseerd over ‘Topsporters en belastingheffing’. Tijdens de bijeenkomst heeft Maaike Waaijer, belastingadviseur en voormalig internationaal zwemster, uitleg gegeven over de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van belastingheffing voor topsporters. 

Daarbij kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Aanvang van de belastingplicht voor sporters (zowel btw als inkomstenbelasting)
  • Fiscale aspecten van de verschillende manieren van sponsorwerving
  • Belangrijke internationale aandachtspunten

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in de ondersteuning bij één of meerdere vraagstukken of wil je graag meer informatie over de dienstverlening van BDO? Neem gerust contact met ze op. Ze staan voor je klaar om de vraagstukken op te pakken en je op het gebied van belastingheffingen te ondersteunen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om jouw belastingpositie en kun je je volledig focussen op het leveren van topprestaties!

Stef Bekker - Senior Manager Belastingadvies
T 010-2370717
E stef.bekker@bdo.nl

Maaike Waaijer - Belastingadviseur
T 010-2424603
E maaike.waaijer@bdo.nl