Workshop: Topsportouder, een vak apart

Op dinsdag 20 maart om 20:00 uur organiseren wij in samenwerking met het 'Netwerk Ouders Sporttalenten', een workshop 'Topsportouder, een vak apart' voor ouders van sporttalenten. De workshop vindt plaats in het Topsportcentrum Rotterdam.

Vanuit het project 'Veilig Sport Klimaat' (VSK) van het NOC*NSF is een workshop ontwikkeld voor ouders van talentvolle kinderen. Marit Gijsbers, specialist op het gebied van topsportouders, zal deze workshop leiden.
 
Thema's als verwachtingen, omgaan met emoties en zelfstandigheid zullen op een interactieve manier worden besproken waarbij ouders ook van elkaar zullen leren. Om uiteindelijk handvatten mee naar huis te nemen over "hoe om te gaan met een kind met talent". Hoe creƫer je als ouder een optimale omgeving, hoe kun je effectief communiceren met je talentvolle kind en wat zijn de verantwoordelijkheden van de ouders.
 
Je kunt je aanmelden voor de workshop via de Facebookgroep van het 'Netwerk Ouders Sporttalenten'. Ben je nog geen lid van het netwerk, meld je dan nu aan!

Meld je hier aan

Waarom een netwerk voor ouders?
Als ouder van een sporttalent wordt veel van je gevraagd, terwijl je vaak geen ervaring hebt met het begeleiden van een sporttalent. Bij veel ouders leven hierdoor vragen als: hoe kan mijn kind topsport met school combineren? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Waar kan ik deze begeleiding vinden? Wat kost dit en hoe ga ik dit betalen?
 
Wat biedt het netwerk?
Het netwerk biedt een 'platform' voor ouders (van verschillende sporten) om elkaar te ontmoeten, en om ervaringen en tips uit te wisselen. Dit gebeurt via een 'besloten' Facebookgroep.
 
Daarnaast worden bijeenkomsten georganiseerd rond thema's die leven bij ouders. Hierbij zullen interessante gastsprekers worden uitgenodigd en is er ruimte om met andere ouders van gedachten te wisselen.