Workshop Topsportouders een succes

Vanavond organiseerden wij, in samenwerking met het 'Netwerk Ouders Sporttalenten', een workshop speciaal voor ouders van sporttalenten. Het onderwerp van deze workshop was 'Topsportouder, een vak apart'.

Met ruim 30 ouders is de avond succesvol verlopen. Marit Gijsbers, specialist op het gebied van topsportouders heeft de workshop begeleidt. 

Interessante onderwerpen met als algemeen thema 'hoe om te gaan met een kind met talent' werden besproken. Zo kwamen er vragen aan bod als: 

  • Hoe creĆ«er je als ouder een optimale omgeving?
  • Hoe kun je effectief communiceren met je talentvolle kind?
  • En wat zijn de verantwoordelijkheden van de ouders?

Ben jij ook ouder van een topsporttalent en wil je je aanmelden voor het netwerk voor ouders? Klik dan op onderstaande link en meld je aan voor de besloten Facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, ouderbijeenkomsten en andere informatie die gedeeld wordt.

Netwerk Ouders Sporttalenten

Besloten Facebookgroep: Netwerk Ouders Sporttalenten
Logo Netwerk Ouders Sporttalenten.jpg

Per mei 2017 is op initiatief van Stichting WIN-WIN, in samenwerking met Rotterdam Topsport, het 'Netwerk Ouders Sporttalenten' opgericht. Het netwerk biedt een platform (in de vorm van een besloten Facebook-groep) aan ouders van sporttalenten met een talent- of topsportstatus om ervaringen te delen en tips uit te wisselen. Daarnaast organiseert het netwerk bijeenkomsten rond thema's die leven bij ouders. Bij de ontwikkeling van het netwerk wordt gebruik gemaakt van een klankbordgroep bestaande uit ouders van sporttalenten.

Binnen de topsport spelen ouders een zeer belangrijke rol: zij investeren veel tijd, geld en energie in de begeleiding en ontwikkeling van hun getalenteerde kind. Zonder deze investering van ouders zou topsport in Nederland simpelweg niet mogelijk zijn. Daarbij wordt veel van ouders gevraagd, terwijl zij vaak geen ervaring hebben met het begeleiden van sporttalent. Bij veel ouders leven hierdoor vragen als: hoe kan mijn kind topsport met school combineren? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Waar kan ik deze begeleiding vinden? Wat kost dit en hoe ga ik dit betalen?