D.S.R.V. Laga organiseerde virtuele Raceroei Regatta

Helaas is het weekend van 2 en 3 mei voorbijgegaan zonder dat de achtste Raceroei Regatta heeft kunnen plaatsvinden op de Willem-Alexander Baan. Echter heeft de Delftsche Studenten Roeivereniging Laga, kortweg D.S.R.V. Laga, met behulp van een innovatief idee wel degelijk van zich laten horen. Op zaterdag 2 mei hebben zij namelijk een virtuele Raceroei Regatta georganiseerd. Dit vond plaats met 3 online work-outs van topsporters en 3 challenges, alles zodat mensen dit thuis individueel uit konden voeren.

De Raceroei Regatta zou de Raceroei niet zijn als de D.S.R.V. Laga hier geen wedstrijdelement aan had gekoppeld. Daarom hadden zij hier een zogenoemd vijfkamp element aan gehangen. Bij deze vijfkamp konden ploegen zich inschrijven en moest iedere individu de vijfkamp doorlopen, namelijk: minimaal 2 workouts meedoen en de 3 challenges voltooien. Op basis van de challenges werd de score per ploeg bepaald en zo ook de winnaars van de alternatieve Raceroei Regatta.

Het is een groot succes geweest met maar liefst 289 sporters in 66 ploegen. Dit heeft als gevolg dat de D.S.R.V. Laga een groot deel van roeiend Nederland op 2 mei samen aan het sporten hebben gekregen, met het motto: ‘samen sterker’. Onder dit motto, wilden zij deze kans ook niet onbenut laten om een bijdrage te kunnen leveren aan een goed doel. Daarom hebben zij de virtuele Raceroei Regatta verbonden aan een actie van ‘Artsen Zonder Grenzen’. Hierbij konden deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan het goede doel. Met succes! Hiermee is namelijk €400,- opgehaald.

​Voor de negende editie van de Raceroei Regatta heeft de D.S.R.V. Laga het doel om het evenement beter dan ooit tevoren terug te laten komen. Volgend jaar bestaat D.S.R.V. Laga maar liefst 145 jaar en dit betekent een Lustrum. Om die reden willen zij de Raceroei Regatta in 2021 uitbreiden met de Laga Lustrumwedstrijden om zo deze editie groter te maken dan alle voorgaande. D.S.R.V. Laga hoopt iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

95174322_1548555565301792_9155182039392059392_o.jpg